pool

Swimming pool

adapted to the natural environment

swimming pool

During the design and construction of the pool, our natural environment has been the guiding principle for the ultimate realization. In addition to proper sun position, a good shelter and privacy, the view was leading and the vicinity of green was important to feel that you are swimming in nature. The colors and choice of materials are aligned with this principle: the color of the liner is anthracite, which gives the kind of peaceful effect of a pond while the clarity remains. Furthermore, a total finish in stone (pietre di Langhe) and a yellow/light brown tiling of (hard) quartzite (Bargiolino).

pool house and other facilities

The pool house (two floors) is built on the edge of the former lake of the mill which means that the technical room is below the terrace level (low noise level). Next to this room is a simple WC. The pool house, where you can change clothes, has a sink and a wine cooler for drinks. In addition there is an extensive amount of tourist information. Outside, a covered terrace and a table to sit in the shade. The pool has a general depth of 1.40 meters and there is an secure underwater staircase. On the terrace you will find a solar shower and a footbath. There are chairs, loungers, sun parasols and a few tables. Around the pool there is Wi-Fi access and electrical outlets at the pool house. The technical installation includes a solar heating boiler (our solar bulbs), mainly used in spring and autumn because of the cooling during the night. For the evening there is lighting in the garden, on the terrace and in the pool. For cool nights there is a roller mechanism with a cover.