piscina

zwembad

aangepast aan omgeving


zwembad Bij het ontwerp en de bouw van het zwembad is vooral de omgeving de leidraad geweest voor de uiteindelijke realisatie. Naast een juiste zonligging, een goede beschutting en voldoende privacy, was vooral het uitzicht en de nabijheid van groen belangrijk om het gevoel te geven dat je in de vrije natuur zwemt. De kleuren en materialen zijn afgestemd op deze gedachte: de kleur van de liner is antraciet hetgeen een soort rust-effect geeft van een vijver terwijl het niet ten koste gaat van helderheid. Verder een totaalafwerking in natuursteen (pietre di Langhe) en een geel/lichtbruine betegeling van (harde) kwartsiet (Bargiolino).

badhuisje en overige voorzieningen

Het badhuisje (2 verdiepingen) is gebouwd op de rand van het vroegere meertje van de watermolen zodat de technische ruimte is verzonken onder het terrasniveau (weinig geluid). Naast deze ruimte is een eenvoudige WC. Het badhuisje, waar je je kunt omkleden, beschikt over een wasbak en een wijnkoeler voor drankjes. Daarnaast is er een uitgebreide hoeveelheid toeristische informatie. Buiten een overdekt terras en zittafel (schaduw). Het zwembad is 1.40 meter diep en beschikt over een goed te betreden trap. Er is een zonne-douche met voetbad. Verder zijn er stoelen, ligstoelen, parasols en enkele tafeltjes. Men heeft toegang tot WiFi en er zijn stopcontacten bij het badhuisje. De installatie beschikt over een zonne-boiler verwarming (onze zonnebollen), hetgeen vooral in het voor- en najaar erg prettig is vanwege de nachtelijke afkoeling. Voor de avond is er verlichting in de tuin, op het terras en in het zwembad. Voor de koele nachten is er een rolmechanisme met afdekzeil.